Η αγάπη μας για το σκάκι, το ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη και διάδοση του και η περιορισμένη σκακιστική δραστηριότητα στην Κορινθία τα τελευταία χρόνια μας οδήγησαν στην ιδέα ιδρύσεως σκακιστικού συλλόγου με έδρα την ευρύτερη περιοχή που καταλαμβάνει ο νέος δήμος Βέλου-Βόχας.

   Είναι αλήθεια ότι η περιοχή της Κορινθίας έχει αναδείξει στο παρελθόν αξιόλογους σκακιστές κι έχει φιλοξενήσει σπουδαίες διοργανώσεις, έτσι η ίδρυση του συλλόγου μας υιοθετήθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τόσο από την νεοεκλεγείσα ηγεσία του Δήμου που με Δήμαρχο τον κ. Αννίβα Παπακυριάκο δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης της προσπάθειας μας, όσο και από την τοπική κοινωνία.

   Στόχος του συλλόγου μας είναι η ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στην Κορινθία, η διοργάνωση σημαντικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων στην περιοχή και τέλος η προσπάθεια διάκρισης σε Πανελλήνιο επίπεδο.

   Με συντονισμένες προσπάθειες η διοίκηση του συλλόγου που προέκυψε με την ίδρυση του προχώρησε σε εγγραφή του σωματείου στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και παράλληλα κατάφερε να αποκτήσει με μεταγραφή μερικούς σπουδαίους αθλητές με τους  οποίους  θα προσπαθήσει η ομάδα να βρεθεί σύντομα στην κορυφαία κατηγορία και να διακριθεί από την πρώτη χρονιά στο θεσμό του κυπέλλου και τέλος να διδάξει στα νέα παιδιά το όμορφο πνευματικό παιχνίδι.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2011 Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας "Αργοναύτης" Suffusion theme by Sayontan Sinha